Na srácok! Jelentem szép eredmények vannak, sosem gondoltam volna, hogy a Free Pascal + Lazarus párossal 2021-ben ilyet fogok mondani, pláne csinálni!
A DataAcess komponensek szépen működnek (TCSVDataset + TDataSource pl. jelenleg ezzel teszteltem) WinCE 6 alatt, bár 15000 rekord betöltése csv-ből kicsit lassú (kb 1 perc, viszont ez csak egyszer kell a progi indulásakor), viszont a Locate metódus elég gyors (szinte rögtön a rekordra ugrik), így nem kell külön adatbázismotor (egyenlőre ez így megfelel a célnak, SQLite cuccot még nem kerestem hozzá...). A DBGrid is elég szépen fut, gyorsabb mint Visual Studio 2008-as teszt (nesze neked .Net 3.5, egyébként 15000 rekordot a .Net 3.5 sem kezel valami gyorsan csv-ből, oda is SQLite vagy valami más kellene, a .Net DBGrid-je szaggat mint a frász, nem bir scrollozni ennyi rekordot).
Persze DBGridben megjeleniteni 15000 rekordot nincs értelme, viszont tesztnek jó volt, hogy mit bír egy ilyen régebbi eszköz, lehet e vele dolgozni...
Jelen pillanatban, ahhoz hogy az ember összecsippantson 100-300 tételt egy 15000+ rekorból álló DataSetből és elkészitsen egy kimeneti pl.: csv állományt, tökéletesen megfelel ez a megoldás, főleg hogy bármikor belepiszkálhatok
.