Bár nem túlzottan pörög ez a fórum, azért valakit hátha érdekel a probléma. Nos, sajnos a 0.9.26 verzió Win32-es változatában sem működik tökéletesen a MaskEdit komponens és mivel a közben kipróbált NumEdit sem fogad el csak kizárólag számokat, (így nem tudom beírni pl. a 45,12 real-t) ezért a szakirodalom egyik meglehetősen egyszerű oktató példáját vettem használatba. Ez nem más mint az EnabEdit komponens, amely a TEdit-ből származtatva rendelkezik egy EnabledChars tulajdonsággal, így beállíthatóvá válik a fogadható karakterek halmaza. Igaz maszkolást nem tartalmaz, de aki érez affinitást továbbfejlesztheti és ami a lényeg, a laikus felhasználó már így sem tud oda nem illő karaktereket begépelni és lehetővé vált a real számok begépelése. Egy dologra nem tudtam azonban rájönni, mégpedig, hogy hogyan kell a komponenshez tartozó tenabedit.xpm kép file-t a komponens palettán alágyúrni. Ha valaki ebben tudna segíteni azt megköszönném. Megpróbálom a komponenst feltölteni, remélem sikerülni fog.