Kedves Gábor!
Köszönöm a gyors választ.
Megpróbálom érthetőbben megadni a magyarázatot, mert igazad van a korábbi válaszom nem elég konkrét.
A program személyi adatokat tárol, név, tf.szám, email, és általuk megtartott bizonyos előadások száma, és címe, és ezeket osztja be hónapokra előre, majd kinyomtatja a listát. Maga a program csak a gépen van, USB-én nem. Csak közöttem és a használó barátom között mozoghat fájl, mivel a szerkesztésében különböző feladatok vannak aminek egy része az Ő feladata, majd egyesítjük a kész beosztást. Lehet, hogy kicsit zagyvaságnak tűnik de meg van az oka, hogy így kell működnie. Egyébként semmilyen rettenetes dologról nincs szó, csak a mai világban ahol digitálisan nincs az embernek magánélete, (kutogatnak a gépeden ha kell hanem) és mások adatait törvény szerint köteles vagyok bizalmasan kezelni, ez miatt készült el ez a program. Emiatt vándorolhat egy fájl egymás között vagy email-ben, vagy USB-én. Egyébként csatolok két elmentett titkosított fájlt, hogy lásd megnyitva mondjuk notepaddel milyen a kinézete, mit tud kinézni belőle egy kíváncsiskodó idegen. Az algoritmusa saját magam által kitalált kód, semmi köze a ma használt kódolási eljárásoknak, mivel ezekről nekem akkor még fogalmam sem volt.. A visszafejtéshez használt kulcs van USB-én, mindkettőnknél. A fő problémám az volt, hogy a kulcsra, és a beosztott programok fájljára sem tudtam csak önmagában bármelyik könyvtárban fájlként rámutatni, mert a kulcs akkor jó ha a létezését sem sejti más, hogy sok fájl közül, melyik könyvtárban egyáltalán melyik az. Maga a beosztott fájl is legyen bárhol, valamilyen néven a gépen amit csak én tudok. Ezt szerettem volna megoldani, hogy jól működjön, a fájlok megnyitása bárhonnan az adott gépen, vagy USB-én. Remélem érthető volt ez a sok zagyvaság.
Ha tudsz jobb biztosabb programozás szempontjából szebb módszert erre lettem volna kíváncsi.
Köszönöm türelmedet és segítségedet.
Tisztelettel: Zsolt.