Üdv!
Pár napja el vagyok akadva egy kérdésben, mivel network programozáshoz aztán végképp nem volt sosem közöm, azt sem tudom eldönteni, hogy a feladathoz peer-peer vagy szerver-kliens kapcsolat lenne jobb?
Mindenesetre az LNET komponensem van, azzal szeretném megvalósítani valahogy azt a feladatot, hogy:
kb. 60 gépen futnak alkalmazások.
Ha egyik gépen van egy történés (ideért a munkaradab) , akkor meg kell tudakolnia, hogy előtte ez az azonosítójú munkadarab hol járt (szinte bárhol járhatott a többi gép közül), és oda kell küldenie egy információt, hogy ok, rendben megérkezett hozzá az anyag....
Ehhez így ránézésre jó lehet egy szerver, a többi gép kliens, a szerver rögzíti, hogy épp hol mi van, de
kliens-szerver kapcsolatnál van olyan lehetősége a szervernek, hogy úgy küld adatot a kliens felé,hogy az előtte nem kért semmit? (gondolok arra amikor az egyik kliens jelzi hogy megérkezett hozzá az árú, akkor a szervernek el kéne érnie egy másik klienst, amiről az áru elhaladt, hogy hé elhaladt, és ott még van soros porti kimeneti feladata is a kliensnek ezzel kapcsolatban...
Ilyen szempontból jó lehetne egy peer-to-peer kapcsolat, mert akkor küldene az állomás egy broadcastot, hogy megérkezett az áru hozzám, és akinek inge, az veszi magára...
Vagy teljesen rosszúl gondolom?
Még egy annyit szeretnék kérdezni, hogy LNET komponenssel lehet megvalósítani TCPszervert? , és peer-to-peer kapcsolatot?
valami nagyon egyszerű forráskód demot lehetne valahol találni (amit az LNET oldalán írnak a hozzászólásokban az nekem sajnos nagyon kínai...)
Köszönöm a segítséget előre is!