Lazarus 2.0.12 (2021.02.21.)
Letöltés

  • Oldal:
  • 1

TÉMA:

TDBF codepage kérdés 2017 márc. 05 17:17 #2198

  • k1attila1
  • k1attila1 profilkép Témaindító
  • Új tag
  • Új tag
  • Hozzászólások: 10
  • Köszönetek: 0
Köszönöm a válaszodat, Gábor
Igy van, most olvastam épp, hogy a foxpro figyelmen kivül hagyja a 29. bájton lévő codepage jelzést és sajátot használ.

Köszönöm mégegyszer

TDBF codepage kérdés 2017 márc. 05 16:18 #2197

  • Gábor
  • Gábor profilkép
  • Adminisztrátor
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 463
  • Köszönetek: 76
Ha jól látom (és értem) egy klasszikus .dbf fájl megnyitásakor kapod az ablakot. Nos, a klasszikus .dbf fájlok (pl.: dBase3 és a régebbi FoxPro változatok által készítettek) olyan egyszerű szerkezetűek, hogy azokban nincs ilyen lehetőség.

A .dbf megnyitásakor megjelenő ablakban add meg a kódlapot, a FoxPro ezt megjegyzi (menti) és legközelebb nem zaklat vele. A .dbf mellet egy másik fájlban megtalálhatod ezt az információt, amit együtt másolhatsz az adatokkal.
Hogyan kérdezzünk okosan? / Mit kell tennünk kérdezés előtt? -- FPC 3.3.1 -- Lazarus 2.1.0 -- GNU/Linux 5.4.0 x86_64

TDBF codepage kérdés 2017 márc. 05 14:45 #2196

  • k1attila1
  • k1attila1 profilkép Témaindító
  • Új tag
  • Új tag
  • Hozzászólások: 10
  • Köszönetek: 0
Pontosabban ezt hozza ki a Visual Foxpro az általam létrehozott táblára

msdn.microsoft.com/en-us/library/36w9z6y4(v=vs.80).aspx

TDBF codepage kérdés 2017 márc. 05 13:12 #2195

  • k1attila1
  • k1attila1 profilkép Témaindító
  • Új tag
  • Új tag
  • Hozzászólások: 10
  • Köszönetek: 0
Azt értem, hogy át kell alakítani oda vissza utf8 ról 852 esre, de az adatbázisom üres
semmi sincs benne és a foxproban írt program az üres adatbázis megnyitásakor hibát jelez,

tehát a kérdés valójában az, hogy amikor létrehozok egy dbf-et, akkor hol lehet megadni a dbr re vonatkozó

kódlapot

köszönöm az eddigi választ egyébként : Attila

TDBF codepage kérdés 2017 márc. 05 11:58 #2194

  • Gábor
  • Gábor profilkép
  • Adminisztrátor
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 463
  • Köszönetek: 76
A "TDbf codepage" kifejezés keresésekor a Google elsõ találata: TDbf and Encoding
... továbbá itt a fórumon is sok szó esett már a témáról.

A lényeg, hogy a Lazarus és a vele fejlesztett alkalmazások belül utf-8 kódolást használnak. Erre kell átalakítani beolvasás után az eltérő kódolású szövegeket... kiírás előtt pedig vissza (pl.: a rendszer karakerkódolására)
Részletek a fentebbi keresések találatai között...
Hogyan kérdezzünk okosan? / Mit kell tennünk kérdezés előtt? -- FPC 3.3.1 -- Lazarus 2.1.0 -- GNU/Linux 5.4.0 x86_64

TDBF codepage kérdés 2017 márc. 05 07:45 #2193

  • k1attila1
  • k1attila1 profilkép Témaindító
  • Új tag
  • Új tag
  • Hozzászólások: 10
  • Köszönetek: 0
Üdv

Sok mindenhol sok mindent olvastam, a TDBF -ről, de igazán jó választ ésmegoldást nem találtam, hogy miként lehet létrehozni
egy dbf adatbázist, hogy a codepage = 852 legyen.

Valaki tud rá megoldást ?

És miként lehet a tábálba írni, hogy jó legyen a karakter kódolása .


Az biztos, hoyg ez nem elég : Dbf1.LanguageID:=DbfLangId_HUN_852;
próbálom beolvasni egy foxpro programba , de azt írja ki , hogy nem definiált kódlap.

Köszönöm a segítséget előre is.

K. Attila

  • Oldal:
  • 1