Szia Gábor!
Köszönöm szépen a választ. A bemutatott linkben egy egyszerű történetről van szó, nincsenek további keverések. Ott megnyitod, jó azzal több probléma nincs. De! Amikor egy ékezetes fájlnevet kell jelszavazva-zippelni majd elkündeni ékezetekkel mit csatolmányt úgy hogy az helyesen is jelenik meg a célom. Nem egy nagy durranás, de ez van.
Akkor írom a kérdésem, és hogy mire vonatkozott, mert sajnos nem voltam pontos
Abbrevia TAbZipper.
UTF8ToCp1250-nel remek! A file remekül beszalad ezután a stream readnél nem működik, és készít egy 0 hosszú zip fájlt.
Ezért módosítottam a dolgon, így remekül működik. Ha UTF8-ként adom át, akkor működik, de amikor a GetFileAttributesEx-hez ér (valahol mélyen egy Abbrevia unitban, ott dob egy hátast.
Komponensenként változnak a kódlapkonverziós hibák. Tehát az, hogy, leírod hogy UTF8ToCp1250 az jó, és aki arra használja hogy fájlhozzárendelés, az is jó, de itt most ab Spanyol/Portugál ajkú népek is szenvednek a mindenféle ékezetes fájlnevekkel, ami tartalmaz á, é, í, ó, ú, ü, ñ betűket, és ugyan olyan problémás nekik is.
De ők jól elbeszélgetnek egymással
De én magyarokkal szeretnék, mert az angoloknak bíza nincs accented letters problémája
Abbrevia TAbZipper kapcsán kértem a segítséget, hátha van itt egy know-how.
Vagy mások nem zippelnek? Vagy senki sem beszél halott nyelveken?