Lazarus 3.0 (2023.12.21.)
Letöltés

  • Oldal:
  • 1

TÉMA:

Gmail-es címmel e-mail küldése Ararat Synapse-al 2021 dec. 08 14:34 #2564

  • Hozso
  • Hozso profilkép Témaindító
  • Haladó forumozó
  • Haladó forumozó
  • Hozzászólások: 33
  • Köszönetek: 0
A kérdésem röviden, tömören: ha e-mailt szeretnék küldeni egy Vodafone-os (még UPC-nél kötött) előfizetéssel ellátott helyen (lakossági előfizetés), akkor milyen e-mail kiszolgálót, jelszót, portot stb. kell megadnom,ha a Gmail-el szeretném az e-mailt küldeni?

  (Hosszabb magyarázatot lásd lejjebb.)

  Nemrég készítettem egy kis tesztprogramot, amivel automatikusan lehet e-mailt küldeni. (Lazarus, Ararat Synapse felhasználásával.) Semmi különös nincs benne: meg kell adni az adatokat (felhasználónév, jelszó, port stb.) és a program elküldi a beírt szöveget.

  A program jól működik az alábbi esetekben:

1. A munkahelyemen. 
  Szolgáltató: Vodafone. Előfizetés: üzleti díjcsomag. A feladó e-mail címéhez a cég e-mail címét és jelszavát adom meg.

2. Egy panellakásban
  Szolgáltató: Digi. Előfizetés: lakossági. (Vagy minek hívják.) A feladó e-mail címe pl. a saját free-mail-es vagy citromail-es címem. 

  Van viszont egy harmadik variáció, ahol nem működik, pedig pont ott lenne majd szükségem rá! Itt szintén Vodafone (még UPC-nél kötöttem a szerződést) előfizetés van, de nem üzleti, hanem lakossági. Megnézve a szerződést említ valamilyen UPC-s e-mailcímet, ami viszont - ha jól tudom - már nem él. (Eddig sohasem használtam az e-mail címet vagy a mail küldést innen, úgyhogy nem tudom, hogy valaha is működött-e.) Innen nem tudok sem az eredeti,UPC-s szerződés adataival (e-mailcím, jelszó stb.) sem freemail-es vagy citromail-es adataimmal e-mailt küldeni. (Pedig - ahogy feljebb írtam - a munkahelyemen az első eset, a lakásban a második eset jól működik.)

  Időközben feltelepítettem a problémás felhasználási helyen egy Thunderbird-öt és azon próbáltam beállítani egy Gmail fiókot, ami alapján ki tudnám puskázni a küldéshez az adatokat. Gondoltam, ha ez sikerül, akkor onnan már tudni fogom, hogy milyen adatokat kell a programomnak megadni, hogy kimenjenek az e-mailek. Sikerült beállítanom a Gmail-t, tudom a Thunderbirdben fogadni az e-maileket. A beállításokat megnézve hitelesítésnek OAuth2 van beállítva. Ezt be tudom állítani valahogyan a Synapse-al?
  Illetve másik fórumon javasolták, hogy a Gmail beállításoknál engedélyezzem a "Kevésbé biztonságos eszközök használata"-t. Ezt megcsináltam, de így sem működik a saját e-mail küldő programom.

  • Oldal:
  • 1