Lazarus 2.0.8 (2020.04.16.)
Letöltés

file 20 forintos kérdés...

  • ejbenjaro
  • ejbenjaro profilkép
  • Gyakori fórumozó
  • Gyakori fórumozó
  • Hozzászólások: 66
  • Köszönetek: 4

ejbenjaro válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Egy Showmessage(opendialog.filename) mit ír ki? Ha a programodat parancssorból indítod kapsz oda valami hibaüzenetet?

Mottó:
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."
--
Gép : Asus P5G41T-M LX, Intel Celeron DC E3400, 4GB DDR3, 320GB SATA2, minden más integrált.
OS : Ubuntu 14.04
--
web: http://lassuviz.blogspot.hu/
#911

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Eddig csak ékezet nélküli neveket adtam, pont az ilyen hibák kiküszöbölése miatt. Ennek ellenére nem nyitja meg.
#910

  • Gábor
  • Gábor profilkép
  • Adminisztrátor
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 432
  • Karma: 8
  • Köszönetek: 70

Gábor válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Minden fájl esetén jön a hiba ha tallózással próbálod megnyitni, vagy csak ékezetes nevüeknél?
#909

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Megnyitja, ha így használom:
memo1.lines.loadfromfile( 'text.txt' )

Egyébként nem, pedig tallózással kellene, nem konkrét megadással, mint fent.
#908

  • Gábor
  • Gábor profilkép
  • Adminisztrátor
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 432
  • Karma: 8
  • Köszönetek: 70

Gábor válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Ha a Lazarus-ból futtatod (zöld háromszög) a programodat akkor elvileg a hiba keletkezésének helyére vált a forráskódszerkesztö, és a hibát generáló sor ki lesz emelve.

Hibakeresési információk mentése be van kapcsolva?
Ezt a menüben a Project/Project Options"-ra, majd a megjelenö ablakban a "Compiler Option/Linking"-re kattintva ellenörizheted.

Esetleg futtasd a programodat lépésröl lépésre a "Run" menüben található "Step over F8" és a "Step into F7" használatával, hogy kiderüljön pontosan mikor és hol keletkezik a kivétel...
#907

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Nagyon köszönöm a segítséget. Sajnos a Te programod futtatásánál is ugyanaz a probléma. Lehet, hogy a telepítés rossz? Tényleg nem tudok már mire gondolni.
Lazarus IDE v0.9.30.2
#906

  • ejbenjaro
  • ejbenjaro profilkép
  • Gyakori fórumozó
  • Gyakori fórumozó
  • Hozzászólások: 66
  • Köszönetek: 4

ejbenjaro válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Amit a képről ki tudtam venni kód, az rendben levőnek látszik. Szerintem nézd meg, hogy az opendialog által visszaadott fájlnevet létezőnek találja e a FileexistsUFT8 vagy valami hasonló parancs. Ha ékezetes karakterek vannak a fájlnévben akkor előfordulhatnak hibák, ezért érdemes azokat átkonvertálni UTF8-ba használat előtt. Erről itt olvashatsz: wiki.lazarus.freepascal.org/LCL_Unicode_Support
Elkészítettem én is egy ilyen demo programot neked, ezt innen töltheted le: dl.dropbox.com/u/2766266/openfile.zip
Továbbá le is videóztam, hogy lásd működik:
dl.dropbox.com/u/2766266/opendialog.webm
Mind a két fájlt, amit linkeltem, pár nap múlva törlöm a szerverről. A videót, mivel webm formátumban van ezért valszeg VLC-vel tudod majd megnézni.
Amint a videón látszik nálam Ubuntu 11.10 operációs rendszer alatt, hibátlanul megy a dolog. A "fejlesztéshez" a Lazarus 0.9.30.4-et és a Free Pascal 2.6.0-t használtam.

Mottó:
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."
--
Gép : Asus P5G41T-M LX, Intel Celeron DC E3400, 4GB DDR3, 320GB SATA2, minden más integrált.
OS : Ubuntu 14.04
--
web: http://lassuviz.blogspot.hu/
#905

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

(Méretprobléma miatt nem csatolta.)
#904

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Lemaradt a csatolmány.
#903

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Csatoltam a progit, de sajna nem megy. :(
#902

  • Gábor
  • Gábor profilkép
  • Adminisztrátor
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 432
  • Karma: 8
  • Köszönetek: 70

Gábor válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

ejbenjaro-nál pontosabban senki sem tudja leírni.

A TMemo.Lines .LoadFromFile ugyanúgy használandó mint a TStrings.LoadFromFile amikhez a TString List-TString Tutorial wiki lapon találsz példákat.

A fájlok megnyitásához használható ablakot pedig a TOpenDialog használatával jeleníthetsz meg.

A Lazarus telepítésekor egyébként felkerült a gépedre néhány LCL példaprogram. Azokban is találhatsz ötleteket.
#901

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Köszi, de sehogy sem működik. Leírnád az egészet pontosan?
#900

  • ejbenjaro
  • ejbenjaro profilkép
  • Gyakori fórumozó
  • Gyakori fórumozó
  • Hozzászólások: 66
  • Köszönetek: 4

ejbenjaro válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Memo.lines.loadfromfile(fájl neve);

Mottó:
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."
--
Gép : Asus P5G41T-M LX, Intel Celeron DC E3400, 4GB DDR3, 320GB SATA2, minden más integrált.
OS : Ubuntu 14.04
--
web: http://lassuviz.blogspot.hu/
#899

  • dia44
  • dia44 profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

dia44 válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérésem, hogy text (.txt) fileból szeretnék beolvasni memoba, ez pontosan hogy lehetséges? (próbáltam loadfromfile, opendialog, nem működik!) Légyszí segíts! Köszi.
#898

  • Stygian
  • Stygian profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 0

Stygian válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Szia!

köszönöm a segítséget :)
#784

  • Gábor
  • Gábor profilkép
  • Adminisztrátor
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 432
  • Karma: 8
  • Köszönetek: 70

Gábor válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Szerintem ezért:
procedure TFlogger.BKeresClick(Sender: TObject); 
var iCol : integer ; 
begin 
  Dmodul.Zlog.First; 
  while not Dmodul.Zlog.EOF do 
  begin {AMÍG NINCS VÉGE A FÁJLNAK}
    SG1.RowCount := Dmodul.Zlog.FieldCount-1; {SOROK SZÁMA = MEZÖK SZÁMA-1... DE MIÉRT?} 
    for iCol := 0 to SG1.ColCount do {ANNYISZOR ISMÉTELED AHÁNY OSZLOP (mező) VAN}
    begin {EGY SOR ADATAINAK BEOLVASÁSÁT}
  SG1.Cells[0,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Serialnum').AsString; 
  SG1.Cells[1,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Partnum').AsString; 
  SG1.Cells[2,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Name').AsString; 
  SG1.Cells[3,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Station').AsString; 
  SG1.Cells[4,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Component').AsString; 
  SG1.Cells[5,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Fault').AsString; 
  SG1.Cells[6,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Employee').AsString; 
  SG1.Cells[7,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Date').AsString; 
  SG1.Cells[8,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('state').AsString; 
  Dmodul.Zlog.Next; 
  end; 
  end; 
end;

.. és én így csinálnám:
procedure TFlogger.BKeresClick(Sender: TObject); 
var i : integer ; 
begin 
  Dmodul.Zlog.First; 
  i:=0;{ÜRES}
  while not Dmodul.Zlog.EOF do 
  begin {AMÍG NINCS VÉGE A FÁJLNAK A KÖVETKEZÖ SOR ADATAINAK BEOLVASÁSA}
  Inc(i);{MINDIG ANNYI A MENNYI AMENNYI}
  SG1.Cells[0,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Serialnum').AsString; 
  SG1.Cells[1,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Partnum').AsString; 
  SG1.Cells[2,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Name').AsString; 
  SG1.Cells[3,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Station').AsString; 
  SG1.Cells[4,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Component').AsString; 
  SG1.Cells[5,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Fault').AsString; 
  SG1.Cells[6,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Employee').AsString; 
  SG1.Cells[7,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Date').AsString; 
  SG1.Cells[8,i] := Dmodul.Zlog.FieldByName('state').AsString; 
  Dmodul.Zlog.Next; 
  end; 
  SG1.RowCount:=i;{ENNYI AZ ANNYI}
end;
#783

  • Stygian
  • Stygian profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 0

Stygian válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Sziasztok!

Ismételten egy bugyuta kérdés...

Szeretném egy akármi.db adatait megjeleníteni StringGrid-be.
Meg is jeleníti csak az a baj hogy mindig az utolsót 9szer...hol rontottam el? :dry:
procedure TFlogger.BKeresClick(Sender: TObject);
var iCol : integer ;
begin
  Dmodul.Zlog.First;
  while not Dmodul.Zlog.EOF do
  begin
    SG1.RowCount := Dmodul.Zlog.FieldCount-1;
    for iCol := 0 to SG1.ColCount do
    begin
  SG1.Cells[0,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Serialnum').AsString;
  SG1.Cells[1,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Partnum').AsString;
  SG1.Cells[2,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Name').AsString;
  SG1.Cells[3,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Station').AsString;
  SG1.Cells[4,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Component').AsString;
  SG1.Cells[5,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Fault').AsString;
  SG1.Cells[6,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Employee').AsString;
  SG1.Cells[7,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('Date').AsString;
  SG1.Cells[8,icol] := Dmodul.Zlog.FieldByName('state').AsString;
  Dmodul.Zlog.Next;
  end;
  end;
end;

A segítséget előre is köszönöm :)
#782

  • Stygian
  • Stygian profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 0

Stygian válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Köszönöm a segítséget mindenkinek.

Igazából mind a 2 megoldás működött ott volt a hiba, hogy a mappa neve ékezetes betűt tartalmazott...Banális hiba tudom, de a fene sem gondolta volna, hogy az elérési út nem tartalmazhat ékezetes karaktert:huh: .

Köszönöm mindenkinek a segítséget még egyszer

Üdv.:
Stygian
#736

  • ejbenjaro
  • ejbenjaro profilkép
  • Gyakori fórumozó
  • Gyakori fórumozó
  • Hozzászólások: 66
  • Köszönetek: 4

ejbenjaro válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Nos nem muszáj XML fájllal dolgoznod. Ha van egy szövegfájlod, amiben a korábban jelzett számok vannak vesszővel elválasztva soronként, akkor például csinálhatod azt, hogy ezt a szövegfájlt beolvasod egy StringListbe. Majd egy ciklussal végigmégy ezen a StrigListen és a sorait szépen egyessével hozzáadod a StringGrid-ed-hez az alábbi módon:

StringGrid1.Rows.CommaText:=StringList;

Így szépen belepakolja az adott sort a StringListből a StringGrid sorába. Arra figyelj, hogy ha kevesebb oszlop vagy sor van a StringGridben, mint amit a StringListből nyert adatok kívánnának, akkor gondjaid lesznek, a programod elszáll valami OutOfRange hibával.

Bár csak rávezetést kértél, azért én idemásolnák egy példát neked, ahol egy 6 oszlopos (ez volt az alapértelmezett) stringgrid van a formon és a méretét dinamikusan növeli a beleírt adatnak megfelelően.
unit Unit1; 
 
{$mode objfpc}{$H+}
 
interface
 
uses
  Classes, SysUtils, FileUtil, Forms, Controls, Graphics, Dialogs, Grids,
  StdCtrls;
 
type
 
  { TForm1 }
 
  TForm1 = class(TForm)
    Button1: TButton;
    OpenDialog1: TOpenDialog;
    StringGrid1: TStringGrid;
    procedure Button1Click(Sender: TObject);
    procedure FormClose(Sender: TObject; var CloseAction: TCloseAction);
    procedure FormCreate(Sender: TObject);
  private
    { private declarations }
    fTxtFile : TStringList;
  public
    { public declarations }
  end; 
 
var
  Form1: TForm1; 
 
implementation
 
{$R *.lfm}
 
{ TForm1 }
 
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
  fTxtFile:=TstringList.Create;
end;
 
procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var CloseAction: TCloseAction);
begin
  fTxtFile.Free;
end;
 
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var i : integer;
begin
  if OpenDialog1.Execute then
  begin
    fTxtFile.LoadFromFile(OpenDialog1.Filename);
  end;
  for i:=0 to fTxtFile.Count-1 do
  begin
    if StringGrid1.RowCount <= i then StringGrid1.InsertColRow(False,i);
    StringGrid1.Rows[i].CommaText:=fTxtFile[i];
  end;
end;
 
end.

Ezzel a kóddal pl az alábbi szövegfájlt lehet beolvastatni aminek a neve legyen mondjuk a.txt, a tartalma meg a következő
1,2,5,7,78,45
5,89,65,34,25,77
15,2,66,55,44,33
1,2,5,7,78,45
5,89,65,34,25,77
15,2,66,55,44,33
1,2,5,7,78,45
5,89,65,34,25,77
15,2,66,55,44,33
1,2,5,7,78,45

Mottó:
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."
--
Gép : Asus P5G41T-M LX, Intel Celeron DC E3400, 4GB DDR3, 320GB SATA2, minden más integrált.
OS : Ubuntu 14.04
--
web: http://lassuviz.blogspot.hu/
#734

  • Stygian
  • Stygian profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 0

Stygian válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Köszi a linket. Megpróbáltam XML filet beimportálni úgy ahogy ott le van írva. Arra meg azt írja, hogy nem Grid file...

:side:
#733

  • ejbenjaro
  • ejbenjaro profilkép
  • Gyakori fórumozó
  • Gyakori fórumozó
  • Hozzászólások: 66
  • Köszönetek: 4

ejbenjaro válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Nézz szét itt, hátha van valami számodra érdekes dolog leírva :
wiki.lazarus.freepascal.org/Grids_Reference_Page

Mottó:
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."
--
Gép : Asus P5G41T-M LX, Intel Celeron DC E3400, 4GB DDR3, 320GB SATA2, minden más integrált.
OS : Ubuntu 14.04
--
web: http://lassuviz.blogspot.hu/
#732

  • Stygian
  • Stygian profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 0

Stygian válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Valamit elrontok, mert amikor belelépne a ciklusba RunError(3)-al kivág.

A kód:
myfile = Textfile
fileneve = string
Openstepfile = opendialog1
procedure TForm1.MenuItem8Click(Sender: TObject);
begin
  if Openstepfile.Execute then
   begin
     ASSIGNFILE(myfile, Openstepfile.FileName);
     RESET(myfile);
    while not EOF(myfile) do
     begin
     READLN(myfile,fileneve);
     ShowMessage(fileneve);
     end;
    CLOSEFILE(myfile);
   end;
end;

Mit rontottam el?
Előre is köszönöm a segítséget.
#731

  • harrichy
  • harrichy profilkép
  • Haladó fórumozó
  • Haladó fórumozó
  • Hozzászólások: 44
  • Köszönetek: 0

harrichy válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

üdv. Stygian

nekem is kellet egyszer egy pont ilyen feladatot megoldanom
ennek a megoldásnak a lényegi része:

Var:szhalotolt:textfile

ASSIGNFILE(SZHALOTOLT,opendialog1.FileName);
RESET(SZHALOTOLT);
READLN(SZHALOTOLT,beolvasott szöveg);
Ciklussal ismételtetés…
CLOSEFILE(SZHALOTOLT);
#729

  • Stygian
  • Stygian profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 0

Stygian válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Sziasztok!

Nekem is lenne egy 20 Ft-os kérdésem.
A helyzet a következő:
Egy StringGrid-be szeretnék adatokat beolvastatni egy valami.txt-ből.
Opendialog-al kitallózom a filet odáig megy. De a txt-ből hogyan tudom
kiolvasni az adatot(számok csak pl 0,1,5,23...stb).

Nem szeretném, ha valaki konkrétan leírná azt amit be kell írnom,
mert akkor nem fejlődök. Elég ha rávezet :).

Előre is köszönöm
Stygian
#728

  • ejbenjaro
  • ejbenjaro profilkép
  • Gyakori fórumozó
  • Gyakori fórumozó
  • Hozzászólások: 66
  • Köszönetek: 4

ejbenjaro válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Nos, csak linuxon próbáltam, ott működött.

Mottó:
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."
--
Gép : Asus P5G41T-M LX, Intel Celeron DC E3400, 4GB DDR3, 320GB SATA2, minden más integrált.
OS : Ubuntu 14.04
--
web: http://lassuviz.blogspot.hu/
#694

  • harrichy
  • harrichy profilkép
  • Haladó fórumozó
  • Haladó fórumozó
  • Hozzászólások: 44
  • Köszönetek: 0

harrichy válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Köszönöm a fáradozást,de nem működik ez sem
#692

  • ejbenjaro
  • ejbenjaro profilkép
  • Gyakori fórumozó
  • Gyakori fórumozó
  • Hozzászólások: 66
  • Köszönetek: 4

ejbenjaro válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Hát pl a TabSheet1.Color:=$FFDDCC; működhet.
De ez nem színezi be a "füleket", csak a TabSheet-t.

Mottó:
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."
--
Gép : Asus P5G41T-M LX, Intel Celeron DC E3400, 4GB DDR3, 320GB SATA2, minden más integrált.
OS : Ubuntu 14.04
--
web: http://lassuviz.blogspot.hu/
#690

  • harrichy
  • harrichy profilkép
  • Haladó fórumozó
  • Haladó fórumozó
  • Hozzászólások: 44
  • Köszönetek: 0

harrichy válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Sziasztok.
Nekem is volna egy 20 de inkább 2 forintos kérdése.
Hogyan lehet egy pagecontrol tabsheet-jeit színessé
tenni.
pagecontrol1.color
pagecontrol1.brush.color

ezek nem működnek....?? :(
#688

  • Gábor
  • Gábor profilkép
  • Adminisztrátor
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 432
  • Karma: 8
  • Köszönetek: 70

Gábor válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

Én egy többnyelvű alkalmazásomban használtam a következő módszert a vezérlők .Caption, .Hint, és .Lines property-jeinek változtatására
var
  C,I,J:Integer;
  S:string;
begin
  for I:=0 to Form^.ComponentCount-1 do begin { végig megyünk a vezérlőkön }
 
    if IsPublishedProp(Form^.Components[I],'Caption')then begin{ ha elérhető a .Caption property akkor az 'Új szöveg' kerül bele }
      S:=Ini.ReadString(Form^.Name,Form^.Components[I].Name+'.Caption',GetPropValue(Form^.Components[I],'Caption',True))); { beolvasás .ini fájlból (IniFiles unit) fájlból }
      SetPropValue(Form^.Components[I],'Caption',S); { beállítás }
    end;
 
    if IsPublishedProp(Form^.Components[I],'Hint')then begin{ ha elérhető a .Hint propertije akkor az 'Új tipp' kerül bele }
      S:=Ini.ReadString(Form^.Name,Form^.Components[I].Name+'.Hint',GetPropValue(Form^.Components[I],'Hint',True))); { beolvasás .ini fájlból (IniFiles unit) fájlból }
      SetPropValue(Form^.Components[I],'Hint',S); { beállítás }
    end;
 
    if IsPublishedProp(Form^.Components[I],'Lines')then begin{ ha elérhető a .Lines property akkor... }
      (Form^.Components[I] as TMemo).Clear; { sorok kiürítése }
      C:=Ini.ReadInteger(Form^.Name,Form^.Components[I].Name+'.LineCount',0); { sorok számának beolvasása .ini fájlból (IniFiles unit) fájlból }
      for J:=0 to C-1 do begin { sorok beolvasása 'for' ciklissal }
        S:=Ini.ReadString(Form^.Name,Form^.Components[I].Name+'.Line'+IntToStr(J),'') { egy sor beolvasása .ini fájlból (IniFiles unit) fájlból (alapértelmezetten a sor üres) }
        (Form^.Components[I] as TMemo).Lines.Add(S); { egy 'Új sor' hozzáadása }
    end;
  end;
end;

A nyelvi fájl mintáját az .ini fájlok írásához használt eljárásokkal
a fenti kódhoz hasonlóan el lehet készíteni (a programom automatikusan
elkészítette ha nem létezett).
#592

  • Lazaruszki
  • Lazaruszki profilkép
  • Új fórumozó
  • Új fórumozó
  • Hozzászólások: 9
  • Köszönetek: 0

Lazaruszki válaszolt a témára: Válasz:20 forintos kérdés...

...hát ha nem jön jobb tipp, akkor marad a tömbös...

Köszi a tippet!
#591